Gevels krijgen heel wat te verduren omdat ze bevuild worden door invloeden van buitenaf. Mos, algen, kalk en graffiti zijn veelvoorkomende problemen. Hierdoor wordt niet alleen het aanzicht bedorven, op de lange termijn kan er ook schade ontstaan doordat er bijvoorbeeld scheuren in gevels komen. Gevelreiniging voorkomt dergelijke problemen en laten uw gevel opnieuw stralen. De specialisten van Van der Velden Multi Onderhoud zorgen met een grondige reiniging voor een gevel die er weer als nieuw uitziet!

Wat is gevelreiniging?

Gevelreiniging (gevel schoonmaken) is het verwijderen van vuil en aanslag van gevels. Dit kunnen gevels zijn van kantoren, winkels, nieuwbouwprojecten, woningcomplexen etc.

Waarom is gevel reinigen nodig?

We ontkomen er niet aan dat gevels worden bevuild door weer, vuil en graffiti. Zo kan er bijvoorbeeld schimmel- en zoutuitslag ontstaan op metselwerk, of algen en mos hechten zich in de poriën van de stenen. Het vocht dat ze vasthouden bevriest bij vorst wat kan zorgen voor scheuren in de muren. Naast schade kan een vieze gevel ook het aanzicht bederven. Zeker wanneer er sprake is van graffiti bekladding. Om het oorspronkelijke karakter te behouden en problemen in de toekomst te voorkomen, is het juiste onderhoud van belang. Een gevel reinigen zorgt ervoor dat deze er weer als nieuw uitziet en in goede conditie blijft.

Soorten gevelreiniging

Een gevel reinigen kan op verschillende manieren worden uitgevoerd (zandstralen, chemische reiniging, vochtstralen, nevelstralen etc.). Welke methode wordt toegepast, hangt af van de soort vervuiling. De methode moet doeltreffend zijn, maar mag het oppervlak niet beschadigen. De specialisten van Van der Velden Multi Onderhoud werken met de volgende behandelmethodes:

  • Gevel reinigen met stoom. Hiervoor worden hoge druk units gebruikt die uw gevel reinigen met water en stoom. De kans op schade aan de gevel is hierdoor minimaal.
  • Hydrofoberen. Bij hydrofoberen wordt de gevel geïmpregneerd. Water maakt hierdoor geen kans, aangezien water veel schade kan veroorzaken. Bij graffiti verwijderen wordt een siliconebehandeling toegepast na het reinigen, zodat graffiti voortaan wordt afgestoten. Het wordt sterk aangeraden om dit snel te doen nadat de graffiti is geconstateerd. Zo trekt de bekladde muur geen nieuwe graffiti spuiters aan en voorkomt u dat het probleem verergert.

Gevelreiniging zelf doen

Veel mensen vragen zich af of ze een gevel reinigen zelf kunnen doen. Dit hangt af van de situatie en de bereikbaarheid van de gevel. Voor particulieren zijn er diverse producten en apparaten beschikbaar om zelf aanslag te kunnen verwijderen. De simpel ogende klus is vaak moeilijker dan gedacht. Allereerst is het belangrijk dat u weet om wat voor soort vervuiling en ondergrond het gaat. Mos moet op een andere wijze verwijderd worden dan graffiti en poreuze ondergronden kunnen geen agressieve behandeling aan. Om de gevel te bereiken moeten soms hoogtewerkers gebruikt worden, en omringende ramen dienen te worden beschermd. Kiest u ondanks een goede voorbereiding toch voor de verkeerde methode of producten, dan kan er blijvende schade aan de gevel ontstaan. Bovendien kunt u zelf veel aanslag verwijderen, maar een echt grondige reiniging blijft meestal uit. Gevelreiniging wordt daarom vaak uitbesteed aan professionals, zodat men zeker weet dat het resultaat optimaal is.

Professionele gevelreiniging

Het reinigen van gevels is een van de specialismen van Van der Velden Multi Onderhoud. Onze schoonmakers werken volgens een milieuvriendelijke reinigingsmethode. Daarbij houden we rekening met het materiaal waaruit uw gevel bestaat, de ene gevel is immers de andere niet. Het is voor de reiniging van wezenlijk belang of uw gevel van baksteen, kalkzandsteen, betonsteen of natuursteen is. Ook alternatieve gevelmaterialen als aluminium, zink, kunststof of koper vragen om een aangepaste reiniging. Daarom kunt u bij Van der Velden Multi Onderhoud terecht voor gevelreiniging op maat. Wij zijn een gecertificeerd gevelreinigingsbedrijf (ISO en VCA) en maken gebruik van de modernste reinigingsapparatuur. Na een gevelreiniging zijn uw gevels weer als nieuw.

Gevelbehandeling totaal

Om een gevel weer in topconditie te brengen, moeten naast reiniging vaak ook andere handelingen worden verricht. We spreken dan ook liever van totale gevelbehandeling, ofwel gevelrenovatie. Eerst stellen we de oorzaak van de verontreiniging vast en bepalen we de in de gevel gebruikte bouwmaterialen. Vervolgens reinigen we de gevel en renoveren we deze indien nodig. Tenslotte zorgen we ervoor dat de gereinigde gevel blijvend beschermd wordt.

Kosten gevelreiniging

Hoeveel een gevel schoonmaken voor u gaat kosten hangt af van uw persoonlijke situatie. Vertel ons met welke soort vervuiling en ondergrond u te maken heeft zodat wij een beeld hebben van het probleem. Een foto van de gevel (inclusief afmetingen) kan hierbij meer duidelijkheid geven, zeker in het geval van graffiti. Op basis hiervan kunnen wij u een indicatie geven van de gevelreiniging kosten zodat u weet waar u aan toe bent. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Reinigen gevel door Van der Velden

Heeft u te maken met een bevuilde gevel en wilt u weer kunnen genieten van een schoon aanzicht? Daar kunnen wij snel voor zorgen. Voor ieder type bevuiling en ondergrond hebben wij een passende oplossing. Neem in dat geval contact op en bel ons gerust op 020 641 4000. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak. Naast gevelreiniging Amsterdam werken wij ook in de nabije omgeving van Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Hoofddorp, Vinkeveen en Utrecht.

Bent u ook benieuwd hoe wij uw gevel grondig kunnen reinigen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak of offerte.