Graffiti is een veel voorkomend probleem dat lastig te verhelpen is. Muren, gevels, garagedeuren en andere (openbare) ruimtes worden veelvuldig beklad met de hardnekkige verf. Hoewel er verschillende reinigingsproducten op de markt zijn voor particulieren, geven deze niet het gewenste resultaat. Laat graffiti verwijderen daarom over aan professionals. De specialisten van Van der Velden beschikken over jarenlange ervaring en hebben de juiste methodes en middelen in huis. Wij zorgen dat u snel van de overlast af bent en weer kunt genieten van een schoon aanzicht.

Graffiti overlast

Graffiti is oorspronkelijk een kunstvorm, maar toch is niet iedere graffiti uiting een kunstwerk. Wanneer het op plekken wordt gespoten die verboden zijn spreken we van een vorm van vandalisme. Het aangezicht van de omgeving wordt er immers door bedorven. Denk aan openbare ruimtes zoals winkels, flatgebouwen en tunnels. Ook woningen en bedrijfspanden kunnen ongevraagd beklad worden, wat voor veel overlast kan zorgen.

Zelf graffiti schoonmaken

Vaak krijgen wij de vraag: ‘Hoe graffiti verwijderen?’ Om ongewenste graffiti schoon te maken kunt u zelf aan de slag gaan met particulieren schoonmaakmiddelen. Deze geven helaas niet het beoogde effect, zeker niet bij hardnekkige graffiti. Tevens vraagt iedere ondergrond en soort graffiti verf om een andere behandelmethode. Gaat u zelf aan de slag met agressieve producten dan kunnen deze zelfs schade aanrichten aan de ondergrond. Hierdoor bent u nog verder van huis. Het inschakelen van een professionele graffiti verwijderaar is daarom de beste keuze.

Graffiti verwijdering op professionele wijze

Graffiti kan het beste verwijderd worden door specialisten. Door hun ervaring weten ze welke methode en welk product het beste werkt voor een bepaalde ondergrond. Graffiti van muur verwijderen is namelijk niet hetzelfde als graffiti verwijderen van hout of graffiti verwijderen van baksteen. Om permanente schade aan de ondergrond te voorkomen zal Van der Velden altijd de juiste behandelmethode kiezen. Het schoonmaken gebeurt daarnaast met uiterste zorg.

Graffiti weghalen: zo gaan wij te werk

Voor graffiti verwijdering gebruiken wij professionele hoge druk units met stoom dat een temperatuur heeft van 100 °C of hoger. Hiermee wordt het gebruik van chemicaliën beperkt. Bij hardnekkige graffiti komen er wel chemicaliën aan te pas. Zwarte graffiti is bijvoorbeeld moeilijker te verwijderen dan gekleurde verf. Het afvalwater wordt tijdens het schoonmaken opgevangen en afgevoerd. Na de reiniging behandelen wij het oppervlak met een coating. In de meeste gevallen adviseren wij een semipermanente coating waardoor de ondergrond kan ademen. Vocht kan nog naar buiten, maar graffiti kan niet in de poriën trekken. Verwijderen graffiti in de toekomst gaat zo gemakkelijker. Met een permanente coating is het oppervlak nog beter beschermd, maar dit wordt zelden gebruikt door de niet-ademende werking. Afhankelijk van uw situatie geven wij u passend advies.

Kosten graffiti verwijderen

Hoeveel graffiti verwijdering voor u gaat kosten kunnen wij u vertellen wanneer wij een beeld hebben van het probleem. Hiervoor kunt u het beste een foto naar ons opsturen. Vermeld daarbij de afmetingen van de graffiti tekening. Op basis van de grootte en de kleuren kunnen wij een indicatie geven van de graffiti verwijderen kosten. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Graffiti verwijdering door Van der Velden

Heeft u te maken met graffiti overlast en wilt u hiervan af? Wij zorgen dat u snel weer kunt genieten van een schoon aanzicht. Voor iedere soort graffiti en elke ondergrond bieden wij een passende oplossing. Neem in dat geval contact op en bel ons gerust op 020 641 4000. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak. Naast graffiti verwijderen Amsterdam werken wij ook in de nabije omgeving van Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Hoofddorp, Vinkeveen en Utrecht.

Ben je geïnteresseerd? Vraag dan een offerte aan!