Gevels die niet goed onderhouden worden kunnen schade aan het pand veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan scheuren die ontstaan door de aanwezigheid van mos en algen. Tijdige gevelrenovatie kan dergelijke problemen en de bijbehorende hoge kosten voorkomen. De specialisten van Van der Velden Multi Onderhoud nemen deze klus graag voor u uit handen en zorgen voor totaal onderhoud: renovatie, een grondige reiniging en een optimale bescherming van uw gevel. Zo blijft deze in goede staat en geniet u van een mooi aanzicht.

Wat is gevelrenovatie?

Gevelrenovatie is het herstellen van de gevel. Hierbij kunnen verschillende werkzaamheden uitgevoerd worden om de gevel terug in de oorspronkelijke staat te krijgen. Deze werkzaamheden samengenomen kunnen gezien worden als totaalonderhoud van uw gevel.

Waarom is een gevel renoveren nodig?

Na verloop van tijd wordt een gevel vuil door invloeden van buitenaf. Denk aan mos, kalk en graffiti. Op de lange termijn kan dit schade aanrichten aan de gevel omdat er door vorst scheuren in komen. Ook het aanzicht wordt er een stuk minder fraai door. Hoewel gevelrenovatie vaak een onderschat onderdeel is van woningonderhoud, wordt (preventief) een gevel renoveren ten zeerste aangeraden. Een goed onderhouden gevel zorgt ervoor dat deze in goede conditie blijft. Dit heeft op haar beurt positieve invloed op het waardebehoud van een woning of pand. Daarnaast draagt een gevel in goede staat ook bij aan een goede isolering.

Soorten gevelrenovatie

Het renoveren van de gevel kan op verschillende manieren. Bij Van der Velden Multi Onderhoud voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Het renoveren van de gevel kan op verschillende manieren. Bij Van der Velden Multi Onderhoud voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

  1. Reinigen. Voordat er renovatie van de gevel kan plaatsvinden moet eerst al het vuil worden verwijderd. Dit gebeurt middels een grondige gevelreiniging. Hierbij kunt u denken aan het verwijderen van o.a. mos, alg, kalk of graffiti.
  2. Renoveren. Onze methode van gevelreiniging beschadigd de gevel minimaal, waardoor voegen intact blijven. Voegen is in dat geval niet nodig en valt daarom niet onder onze werkzaamheden. Wel kunnen we kunststof of aluminium gevels polijsten. Hierdoor komt de oorspronkelijke kleur en glans weer terug.
  3. Beschermen. De laatste stap bij een gevel renoveren is het beschermen of coaten van de gevel. Doen we dit bij een aluminium of kunststof gevel, dat heet dit conserveren. Hydrofoberen wordt toegepast bij gevels van gemetselde stenen of natuursteen.

Gevelrenovatie zelf doen?

U kunt proberen zelf een gevel te renoveren. Dit vereist een goede voorbereiding, de juiste apparatuur, specialistische kennis en de nodige ervaring. Heeft u dit niet allemaal in huis? Dan is het aan te raden om een specialist in huren. Anders bestaat de kans dat u blijvende schade aanricht aan de gevel en problemen mogelijk erger worden. Een specialist kan door jarenlange ervaring zorgen voor een optimaal eindresultaat waarmee uw gevel weer goed tot zijn recht komt.

Professionele gevelrenovatie

Voor het in oorspronkelijke staat terugbrengen van uw gevel bent u bij Van der Velden Multi Onderhoud aan het goede adres. Onze specialisten houden bij de gevelrenovatie nadrukkelijk rekening met de bouwkundige eisen en met het materiaal waaruit uw gevel is opgetrokken. Of een pand nu modern of historisch is: bij een gevel renoveren is kennis van zaken een eerste vereiste. Door onze jarenlange ervaring hebben we dit zeker in huis. Ook werken we met kwalitatieve materialen en producten, zodat we voor u een schitterend eindresultaat kunnen bewerkstelligen.

Kosten gevelrenovatie

Hoeveel een gevel renoveren voor u gaat kosten hangt af van uw persoonlijke situatie en de werkzaamheden die wij uitvoeren (reinigen, renoveren en/of beschermen). Geef aan ons door van welk type materiaal uw gevel is gemaakt en wat het probleem is. Een foto kan meer verduidelijking geven, zeker in het geval van graffiti. Op basis hiervan kunnen wij u een indicatie geven van de gevelrenovatie kosten zodat u weet waar u aan toe bent. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Renovatie gevel door Van der Velden

Kan uw gevel onderhoud gebruiken? Schakel dan de gevelspecialisten van Van der Velden Multi Onderhoud in. Het is belangrijk dat het gevel renoveren tijdig wordt uitgevoerd. Bevuiling lijkt in eerste instantie onschuldig, maar dit kan snel leiden tot scheuren in de gevel en mogelijk meer problemen. Wij zorgen voor een snelle oplossing voor elke type gevel. Neem in dat geval contact op en bel ons gerust op 020 641 4000. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak. Naast gevelrenovatie Amsterdam werken wij ook in de nabije omgeving van Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Hoofddorp, Vinkeveen en Utrecht.

Wilt u meer informatie over gevelrenovatie door Van der Velden Multi Onderhoud? Maak een vrijblijvende afspraak of vraag direct een offerte aan.